Når var det sist du glemte tid og sted? Hva gjorde du og hvordan føltes det? -Jeg vedder på at du hadde det gøy.

Når vi har det gøy føles det ikke som arbeid. Er du enig? Jeg digger å jogge, mannen hater det. Forskjellen på opplevelsen er at jeg nesten ikke merker at tiden går mens han opplever at klokken nesten går baklengs.

Hva er det morsomste du vet? Nei jeg snakker ikke om å se på TV eller være på Facebook. Jeg mener noe der du må delta aktivt. Bake, spinning, lese eller kanskje videospill? Om ikke tiden står stille så går den nok i alle fall veldig fort. Også har du sikkert lyst til å gjøre det om og om igjen. Vet du hva som skjer da? Du får indre motivasjon og når du har det kan du gjøre nesten hva som helst.

Har du sett en baby som lærer å gå? Er ikke noe som heter å gi opp her nei, hvorfor? Fordi det er gøy å gå. De bare går og går så fort de får litt taket på det.

Hva har så dette med Alfabetika å gjøre? Jo for i motsetning til regjeringen mener jeg at å vekke en indre motivasjon hos barna er mye bedre bruk av tid og ressurser enn å teste for å se hvor langt de er kommet nå. Når de først synes tall og bokstaver finnes det ingen begrensninger for hvor langt de kan komme helt selv.

-Så kan prøvene komme etterpå, langt etterpå.

Hva tenker du? Del gjerne i kommentarfeltet.

Klem,

:) Anne-Lise

Blogglisten hits

Comments

comments

Bli med på lek med bokstaver og tall :)

Legg igjen navn og e-postadresse her så kan du gå inn på aktivitetssiden og finne mye gøy dere kan kose dere med med en gang. Du vil da også få nyhetsbrevet mitt innimellom og der finner du enda mer gøy!

Hilsen,

:) Anne-Lise

Dette klarte du fint. Gå til innboksen i eposten din og åpne eposten fra meg der :) Klikk på bekreft knappen, så kommer e-post med passord så raskt som bare det!