ABC PANNEKAKER

Denne oppskriften gir ca 29 bokstavpannekaker beregn 4-6 pr pers.

Oppskriften er basert på “amerikanske pannekaker” så røren er tykk og pannekakene lages gjerne litt små.

Du trenger:

1 tom ketchupflaske

2,5 dl sammalt hvetemel

2,5 dl  siktet mel

2 ts bakepulver

5 ss sukker

1ts salt

1 ts vaniljesukker

2 egg

6 ss smør

4,5 dl melk

Kvelden før servering (praktisk til frokost :)

Sikt melet i en stor bolle. Ha i bakepulver, salt og sukker i en stor bolle. Lag en grop i midten og ha i melk, smeltet smør og egg. Rør til røren er jevn og fin.

Viktig: dekk til bollen med plast og la den stå i kjøleskapet til du skal steke pannekakene. Før du begynner stekingen, heller du røren fra bollen og over i ketchupflasken. -Om det ikke er helletut på bollen kan det lønne seg å lage en trakt av feks. en plastmappe og litt tape Pass på at pannen er god og varm, og bruk litt fett så ikke pannekakene setter seg fast. Når du steker vil du se bobler som kommer til overflaten – det er bra – snu når overflaten ikke lenger er renende. Det lønner seg å ikke lage dem for store- da blir de vanskelige å snu.

Det smaker kjempegodt med frisk frukt, syltetøy eller lønnesirup til.

 

 

Comments

comments

Bli med på lek med bokstaver og tall :)

Legg igjen navn og e-postadresse her så kan du gå inn på aktivitetssiden og finne mye gøy dere kan kose dere med med en gang. Du vil da også få nyhetsbrevet mitt innimellom og der finner du enda mer gøy!

Hilsen,

:) Anne-Lise

Dette klarte du fint. Gå til innboksen i eposten din og åpne eposten fra meg der :) Klikk på bekreft knappen, så kommer e-post med passord så raskt som bare det!