Hvordan får du gjort så mye? -Dette spørsmålet har jeg fått ofte i det siste. Selv synes jeg ikke jeg får gjort så veldig mye, men når jeg ser tilbake på 2014 så er det ikke lite jeg fikk til. 3 Nye websider, 2 nye norske bøker, førsteutkast til 2 bøker på engelsk og designet 29 luer, for å nevne noen. Og alt det tok var mellom 5 og 15 minutter?

Med en mann som er bildesigner i Frankrike, et yrke der de fleste koner som også er mammaer er hjemmeværende, så kan jeg helt greit si at store deler av foreldrerollen faller på meg. Det er slik det må være ettersom han tjener mesteparten av pengene, og vi foreløpig er avhengige av hans jobb.

Dermed er det slik at våkenetter, feber, omgansyke, planleggingsdager, legebesøk og alt slik faller på meg. For ikke å snakke om at vi kun har 80% plass i barnehagen.

Så hvordan har 2014 vært så produktivt for meg, samtidig som vi aldri har vært så mye syke og mannen har jobbet mer overtid enn noen gang?

Svaret er faktisk ganske enkelt. Jeg deler opp alle prosjekter og oppgaver i bolker på 5-15 (7 min i gjennomsnitt) minutter. Hvert eneste prosjekt, enten det er å rydde hjemme eller lage en webside deles opp i bittesmå helt konkrete bolker. Hvert prosjekt har sin liste med små oppgaver, så enten det er en vanlig arbeidsdag eller en dag med en Lillemann full av feber på fanget, så får jeg gjort noe. Regelen min er den at jeg SKAL få gjort to ting fra listen hver dag. Og det er helt utrolig hvor mye det har endret for meg.

Alfabetika, endre livet, effektivitet

Magien ligger i kontinuiteten OG at jeg når jeg har litt tid, ikke har en liste med ting som feks: vaske leiligheten, designe webside eller skrive/tegne bok på 60 sider. En slik liste er helt håpløs når man ikke har massevis av tid. I stedet sier listen min: tørke støv i bokhyllen, støvsuge soverommet, pakke inn bursdagsgave, legge ut bilde på Instagram, skisse hunder og finne ting som rimer på løver.

Denne måten å jobbe på har endret livet mitt. I det lange løp får jeg gjort veldig mye, og gjør at jeg klarer å få brukt de små stundene jeg har veldig effektivt.

Hva gjør du for å få alt gjort? Jeg leter altid etter muligheter for å bli bedre på dette, så blir superglad om du deler i kommentarfeltet nedenfor!

Klem,

:) Anne-Lise

PS. Klikk gjerne på liker nedenfor :)

 

Blogglisten hits