Mange arbeidgivere ser på oss småbarnsforeldre, spesielt mammaer som en risikoansettelse. -Når de ser på oss lurer de på om vi planlegger flere barn, sykefravær og hvordan poden trives i barnehagen? Får vi sovet nok etc. -Det jeg kan si, er at etter at jeg har blitt mamma er det første mennesket jeg ville ansatt en annen småbarnsmamma. Her er grunnene:

1. Mammaer er prioriteringseksperter.

Det finnes få ting som er så naturlig for en mamma som å prioritere, i løpet av den første barselspermisjonen er dette blitt et instinkt. Helt ubevisst scanner vi enhver situasjon, krise eller ikke-krise for å finne ut hva som er må gjøres og i hvilken rekkefølge. Etter å ha stått med bæsj utover poden, oppover veggen, og utover deg selv med melkelekasje og for eksempel en varmtvannsbereder som spruter vann ut over alt, samtidig som det ringer på døren og han karen som er kommet for å reparere den varmtvannsberederen tråkker på halen til bikkja så det er mulig den er brukket, (jepp selvopplevd). Så vet mammaer at det meste kan fikses ved å holde hodet kaldt, få oversikt og så gjøre ting en ting av gangen uansett hva som skjer rundt dem. -Og dette  går enda raskere når de ikke er dekket av bæsj eller spy.

2. Mammaer er helt SJEF på å megle!

Urimelige kunder sier du? Pffff, det er ingenting mot en toåring som ikke vil, viiiil ikkke, neeeei, meg skal iiiiikkke kle på seg! Kan du få en smårolling til å gjøre noe han ikke vil på morgenen når hele familien skal ut døren, så kan du forhandle med hvem som helst. Det spiller ingen rolle hvor urimelige krav en kunde eller kollega måtte ha, en mamma vil alltid finne en diplomatisk måte å håndtere situasjonen på, uten å virke det minste irritert, for denne kunden tisser tross alt ikke utover gulvet fordi han nekter å ta på seg bleie.

4. Mammaer SER mennesker.

En mamma ser menneskene rundt seg. Hun har omtanke for sine nermeste og de hun møter. Hun er kanskje trøtt, og litt sent ute, men hun har antenner. De hun møter på sin vei blir sett og lagt merke til. Og hun har alltid en klem eller varme ord på lager, og er blodsukkeret ditt lavt har hun ganske sikkert en banan eller kjeks i vesken. En medarbeider som ser sine omgivelser er verdt MYE, det skaper et fantastisk miljø både for kunder og arbeidere. I vår hverdag er det noe som vi trenger mer av- mennesker som ser mennesker.

5. Mammaer er de mest effektive menneskene jeg kjenner.

Mammaer har flere roller en noen andre, de er mamma, søster, venninne, kone, ansatt/sjef, kollega, kusine, kokk, sykepleier, fredsmegler, vaskedame, tøybretter, festarrangør osv osv osv. Mammaer får ting gjort, de kaster ikke bort tid, de bare gjør det som skal gjøres. De venter ikke på at ting blir plukket opp av «noen», de vet at hverken smårollinger, menn eller muligens kollegaer ikke «ser» det som er rett foran dem enten det er en skitten underbukse, en haug lego eller det er en litt kjip kundesamtale som bør tas nå heller enn senere.

6. Mammaer er bedre enn McGyver

McGyver skal visst komme tilbake til TVskjermen snart, og hva er det de diskuterer, jo at de vil ha en kvinnelig McGyver. Overrasket?? Ikke jeg, det finnes ikke en dag i en mammas liv hvor hun ikke må improvisere. Poden finner ut hvordan han skal ta av seg bleien? Sett den på bak frem. Mini vil ikke spise grønnsaker? Lag vaffler med brokkoli og gulrøtter i røren. Poden våkner hylende på natten hver natt kl. 02.15. Lær ham å hyle «Pappa, pappa!» -Er du mamma er du oppfinnsom og gjør det meste ut av det du har for hånden. Dette er en fantastisk ressurs for bedrifter, stor eller liten. Enhver ansatt kan komme med et forslag om å ansette en fancy konsulent eller kjøpe masse nytt og dyrt utstyr, men en mamma, hun kommer opp med raske løsninger og bruker det hun har for hånden. -og slikt sparer penger og tid!

7. Mammaer er setter pris på å bli satt pris på

I motsetning til visse dresskledde og Teslakjørende mennesker med utovertiss og påmelding til Birken, er et kompliment, en god tilbakemelding eller bare en kopp te på pulten noe en småbarnsmamma setter stor pris på. Det er liksom ikke så mye som skal til for at vi koser oss litt ekstra. Vi trenger i alle fall ikke millionbonuser for å føle oss verdt noe. Et blomsterhode fra en skitten knyttneve, en fin tegning av en hodefoting betyr minst like mye for meg som noen som helst bonus. Og det er hyggelig å ha kollegaer som kan kose seg i hverdagen, og kollegaer som liker å bli satt pris på.

8. Mammaer er ledere

Mammaer vet at det er forskjell på å være sjef og leder. En sjef kan godt være en leder, men en leder trenger ikke være sjef. Mammaer vet at å lede er å gå foran med et godt eksempel i alle situasjoner, og at dette kan endre på alt.

9. Mammaer holder hodet kaldt

Sjansen for at du kommer inn på kontoret etter å ha vært en tur på do, for så å finne veggene nedtagget av fargestifter er relativ liten. -For en småbarnsmamma er dette derimot en situasjon hun sansynligvis allerede har håndtert, bortsett fra at taggeren ikke var en kollega, men en mer eller mindre snørrete smårolling.

 

Så når jeg en gang i fremtiden skal utvide teamet mitt her på Alfabetika, så håper jeg på å få noen skikkelig kule CV-er som forteller litt om prøvelser og utfordringer du har hatt som mamma, og hvordan du håndterte dem. For ikke bare tror jeg det ville blitt noen enormt morsomme og minneverdige intervjuer, det vil fortelle meg så endelig mye mer om deg! Mammakvalifikasjonene gjør oss bedre kvalifisert enn de aller fleste jobbutfordringer, lederstillinger og allverdens kondistrening. Mammaer RULER!

Klem,

:) Anne-Lise

 
Blogglisten hits