Jeg har IKKE blitt slankere, trent jevnlig, spist sunnere, blitt ordensmenneske eller andre fantastiske ting av å ha nyttårsforsetter. Har du? Om det funker for deg, FLOTT, ikke les videre :) For meg hjelper bare en ting…

 

De siste årene har jeg prøvd noe annet på nyttårsaften, noe jeg lærte av veldig gode venner, å velge et temaord for året som kommer. Ordet skal beskrive det du ønsker å oppnå, noe du trenger, noe du vil lære i året som kommer. Saken er at du bare kan velge et ord.

 

Ordet skal oppsummere ALT du vil ha, og det er kun et ord. Du må tenke nøye gjennom hva det er du faktisk vil.

 

Et ord er lettere å huske på og navigere etter enn en liste med krav som skal fylles, og krav er generelt kjipe uansett.

 

For 2015 hadde jeg balanse som temaord. Det tok litt tid å komme til det ordet. Jeg ønsket mindre stress, mer energi (gjør ikke alle?) Mer ro, mer gøy, flere venner og mindre alenetid. Listen var lang. Venninnen min som oppsummerte det hele med balanse. Det tok en stund, men siden november har jeg opplevd at livet er veldig balansert, at det har blitt en slags egenskap jeg mestrer bedre enn før.

 

Et ord som fungerer som et kompass er kjempegreit. Gir dette  balanse? Er jeg i balanse nå? Hva kan gjøres for å skape balanse? Det gir liksom litt mer rom for impulser og liv enn nyttårsforsetter og strenge regler.

 

SLIK GÅR DU FREM FOR Å FINNE DITT TEMAORD:

-Skriv ned alle tingene du ønsker deg, egenskaper, følelser og tilstand, altså ikke ting som bil, ny TV og reise til syden.

-Se godt på listen din, hva er fellestrekkene? Når du ser hele listen vil du mest sannsynlig se at det er mange fellestrekk ved det du ønsker.

-Prøv å beskrive det med en setning, så med et ord.

-Smak på ordet godt og lenge, føles det riktig? Da har du landet det!

 

Ønsker deg et herlig 2016, helt fritt for forsetter og andre kjipe krav du setter til deg selv!

Stor klem,

:) Anne-Lise

PS. Del gjerne om du kjenner noen som heller ikke vil ha forsetter i år.