Helt fra barn er små, er vi foreldre flinke til å poengtere farger. Bilen er rød. Bamsen er brun. Himmelen er blå. Er det fordi det er så enkelt, og det kan gjøres uansett hvor vi er? Litt som å gå til Macer’n -rask tilfredsstillelse?

Bokstaver trenger ikke være vanskeligere, eller kreve mer innsats. Du kan gjøre det på helt samme måte. Denne måten å lære bokstaver på er veldig enkel, trenger ingen forberedelser, koster ingenting og kan gjøres hvor og når som helst.

Kan det bli bedre?

Barnet kjenner alerede leken, det gjør du også. Det eneste er at nå blir det litt mer utfordrene, og det er jo gøy, for om ting ikke er utfordrene i det hele tatt, så blir det kjedelig. Så når læren om fargene sitter godt, så kan du helt enkelt bytte til bokstaver. B for bil. B for bamse. H for himmel. S for stol.

Kjempeenkelt!

Det er flere bokstaver enn de grunnleggende fargene, det gjør at denne leken kan lekes lengre. Vanskelighetsgraden er det enkelt å regulere. Start med en bokstav, gjerne B. Det norske språk er fullt av ord som begynner på B. Det er bare å åpne en ordbok så ser du det.

Et morsomt forslag kan være å begynne neste gang dere er hos bakeren. Kjør dit med bil eller båt. Spis boller, kjøp brød, tell berlinerboller, og berlinerkranser og alt er bakevarer :)

Etter hvert kan du introdusere andre bokstaver. Hold deg gjerne til en bokstav av gangen, men kom tilbake til de som allerede sitter.

 

Snakk om bokstaver

 

Dette fungerer så bra fordi vi knytter mange ord og bilder til hver bokstav. Dette sammen med opplevelsen, lukten, farger, situasjonen etc. som henger sammen gjør det lettere å huske. Hjernen vår liker å ha mange kroker å henge ting på. Samtidig er det jo en super måte å få med repetisjon på. Det at det samtidig er så lett og uforpliktende gjør at det ikke blir jobb og læring. Litt etter litt vil bokstavene sitte.

Et enkelt lite tips fra meg som er verdt å teste ut.

Håper du vil klikke «liker» dersom du likte dette, da blir jeg kjempeglad.

Klem,

:) Anne-Lise

Blogglistenhits