Skolestart er en stor og viktig dag, og sommerferien kan brukes både til å glede og grue seg. Her er noen bøker som kan hjelpe med sommerfuglene i magen og å forklare litt om hva som venter.

 

1. Franklin Begynner på Skolen

e5e6bf3db48fee20243e73dad0a29d9fae2f1499e667c80421fe41f9Franklin er en liten, snill skilpadde som barna ikke kan unngå å bli glad i. Franklin lærer seg hvordan han skal passe inn i verden og hvordan verden passer ham. Bli med Franklin og alle vennene hans når de utforsker nye og spennende eventyr. Franklin kunne gange med to og knytte sine sko. Han kunne trekke opp glidelås og kneppe knapper. Men Franklin gruet seg til å begynne på skolen. Og det var dumt, for i dag var det Franklins første skoledag.

 

 

garmann

2. Garmanns Sommer

Snart er sommeren slutt og i morgen skal Garmann begynne på skolen. Han gruer seg, og han prøver å finne ut om de voksne også gruer seg til noe. Ingen av tennene til Garmann er løse. Han har kjent etter hver eneste dag i hele sommer, og nå haster det. De gamle tantene er på besøk. De kommer med båten fra en annen by, en annen tid, en annen historie og det er høst i lufta.  «Hva skal du bli når du blir stor?» hvisker tante Augusta til ham: «Sverdsluker», svarer Garmann.

 


9788202286491

3. Jeg er Helt Altfor Liten til å Gå på Skolen

Boken handler om Lola som skal starte på skolen. Men hun er ikke helt sikker på om hun er klar for dette enda, hun har kanskje ikke tid. For det er så mye hun skal gjøre… og det viser seg dessuten at Søren Lorentzen – Lolas usynlige venn – er redd for å starte på skolen.

 

 

 

1959683

4. Hvor Er Skøyergutten Albert Åberg?

Albert er ikke seg selv, og pappa kjenner ikke gutten sin igjen. Han er stille og grublende – for i morgen begynner han på skolen. Fint om å grue seg.

 

 

 

 

 

Jeg skal begynne på skolen

5. Jeg Skal Begynne På Skolen

«Kanskje du også er 5 eller 6 år og skal begynne på skolen snart? Og kanskje du lurer litt på hvordan det kommer til å bli? Nå skal du få høre hva som hendte med Selma, Alexandra og en venn som heter Aksel i denne tiden før, og litt etter, den første skoledagen».

 

 

 

Har du lest andre bøker om skolestart? Jeg blir kjempeglad om du kommenterer med hvilke bøker du liker om temaet.

 

Klem,

:) Anne-Lise
Blogglisten hits