Finn frem motet, styrken, tålmodigheten, fantasien og din egen leseglede!

-Finn motet til å ikke sammenligne barnet ditt med andre. Men feire hvert fremskritt, hver nye bokstav lært og hvert ord lest som DITT barn gjør. Vit at alles vei til å knekke lesekoden er forskjellig. Vi har alle våre egne utfordringer vi må takle, dette gjelder også barnet ditt.

-Finn styrken til å holde deg selv i bånd. Til å ikke oversteppe barnets grenser, til å ikke «hjelpe» for mye, til å ikke engste deg, eller bare «google» litt for å se hva som er normalt.

-Tolmodighet med barnet til å la det finne sin egen vei, tolmodighet til å la tingene ta den tiden det tar.

Hvorfor tolmodighet? Jo fordi det viser tillit. Barnet merker din tillit til at det vil klare det, og det finnes få ting som er mer motiverende og trøstende enn at noen har tillit til deg.

-Finn frem fantastien din til hvordan du kan oppmuntre, støtte og gjøre lesestunden morsom.

Finn din egen leseglede, eller vekk den opp igjen om det er det som trengs. Finn en bok du bare ikke kan legge fra deg, og les. -La barnet ditt, se at du leser og hvor mye du gleder deg over det. Du er et idol, glem ikke det. Hva du gjør påvirker MYE, MYE mer enn hva du sier. Led ved eksempel!

En voksen som er tolmodig, rolig, støttende og trygg er det aller, aller beste for en som lærer å lese. Så legg fra deg konkurranseinstinktet og lysten til å sammenligne. Det hjelper hverken deg eller barnet.

Med store varme klemmer fra meg, som var den siste i min klasse som lærte å lese, men som etterhvert med hjelp av mine superstøttende og tolmodige foreldre ble den i klassen som leste mest, og som fremdeles elsker å lese den dag i dag.

Jeg blir superglad om du deler dette innlegget, slik at flest mulig barn kan få gleden av støtte hjemmefra på sin vei til å bli leseglade og lesesterke.

 

:) Anne-Lise

 

 

Blogglisten hits