Jeg leser, lytter, sier det høyt og repeterer alt om igjen. Likevel husker jeg ingenting… Selvfølelsen daler og en liten stemme visker at dette kommer jeg aldri til å få til. Hadde jeg fått gloseprøve eller gramatikkprøve nå så hadde det gått mer enn dårlig.

Når man flytter til et nytt land der man ikke kjenner språket (Italia denne gangen) som voksen er det ikke slike prøver som gjelder… Nei, da er det mer praktiske ting som skal løses. Kjøpe paracet i stikkpilleform til baby på 10 mnd. Den dagen mobilnettet var nede i hele området… Joda, baby er bimbo, og det var det ordet jeg kunne i den forbindelsen. Apotekerne snakket ikke engelsk og ikke var det så lett å forklare med gester heller. Godt jeg ikke ble arrestert *hjelpes*

De siste ukene har jeg brukt lydbøker som lover at etter du har hørt hvert kapittel og repetert det de sier et par ganger så kan du innholdet. Den ene appen jeg bruker mener at etter 34 timer har du lært like mye som et semester på universitetet. Vel… etter mine kalkulasjoner må jeg da være dummere enn de aller fleste de har testet metodene sine på, for jeg husker rett og slett ikke mye av det jeg har lært. Mestring er det siste jeg vil beskrive dette som.

Joda jeg har lært en del, men ikke like mye som antal timer jeg har brukt skulle tilsi. Å komme til et nytt land med familie og to barn der alt skal ordnes er ikke akkurat optimalt for å lære, takk og lov for apper som oversetter. Eldstemann har begynt i ny barnehage, det tar 20 min å kjøre dit. På veien hjem hører Lillemann og jeg på italienskkurs, han sovner selvfølgelig i bilen, og dermed blir vi sittende der ca 45 min til. Da holder jeg på med appen. Og så skjer det samme når vi henter i barnehagen. Det er 2 timer hver dag… Allikevel husker jeg minimalt… Er dette normalt?

Heldigvis så vet jeg at svaret er ja. Det er nemlig ikke denne måten jeg lærer best på. På barne og ungdomskolen sa de at jeg bare måtte repetere og pugge mer… Hadde de noen anelse om hvor mange timer jeg satt med bøkene og leste og leste? Min konklusjon var at jeg måtte være idiot for resultatene var alt annet enn gode. Så kom vendepunktet… Ta notater, ikke noen små stikkord, neida, bunker med ark… hauger, -det virker kanskje tungvindt, men jeg skrev ned bøyinger av engelske verb om og om igjen, ja det tar tid, men allikevel brukte jeg mye mindre tid på leksene og fikk enormt mye bedre resultater.

Jeg var ikke idiot, jeg bare lærte ikke på den måten de fortalte meg at jeg skulle lære… så nå må jeg bare finne ut hvordan jeg skal klare dette i bilen med en 10 mnd gammel Lillemann. Er Google sine førerløse biler klare for salg enda?