Bilder er morsomt for barna og koselig for oss. Menneskehjernen er programert til å huske ansikter. Helt fra vi er nyfødte er det en evne vi mennesker har. Derfor er det også en super ting å bruke i bokstavlek. Så få bildene ut av telefonen og ned på papiret.

 

ABC_Familebilder

 

Du trenger:

-Bilder av venner og familie (det holder fint å skrive dem ut på vanlig papir)

-Bokstaver (Mine Første ABC Kort eller andre store bokstaver, feks Mine Første ABC Fargeark)

Å knytte et eller flere mennesker vi kjenner til en bokstav gjør det morsomt og lett å huske. Det er morsomt å lære at man har sin helt egen bokstav. Så er det Mamma og Pappa sine bokstaver. Det å bruke det sammen med bilder gjør det mindre abstrakt for barna.

Vi bor langt unna både min og mannen sin familie, så det er veldig hyggelig for alle å se på bildene, og og samtidig er det en fin måte å øve på navnene i familien.

Det kan være greit å begynne i det små, husk at dette er lek, og ikke pugging. Start med en liten bunke bokstaver og like mange bilder. Så legger dere bildene på den bokstaven de hører til. Som over her har vi N for Nonna og Nonno, samt P for Pappa. Det blir litt som et puslespill. Etterhvert kan dere legge til bilder og bokstaver. Ta gjerne gulvet til hjelp etterhvert, for med 29 bokstaver så tar det litt plass.

Håper dere vil kose dere med dette.

Lik og del gjerne om du tenker at andre kan ha glede av denne bloggen :) Da blir jeg superglad.

 

:) Klem,

Anne-Lise

Blogglisten hits