Vi er forskjellige alle sammen 🤗

Det er så bra, helt topp faktisk! Er du enig?

Tenk om alle var like, skulle alle vært leger, kjendiser eller aksjemeglere? Det er dessverre ikke nok plass til at alle kan bo ved sjøen, i Oslo eller hvor det skulle være.

Men det er ikke bare med slike ønsker og drømmer vi er forskjellige. Også hvordan vi tar imot informasjon er forskjellig. Hvordan vi lagrer informasjonen, og hvordan vi forholder oss til den. Alt er forskjellig.

I store deler av dagens skole er alt fokusert mot nasjonale og internasjonale prøver. Dette er det ikke våre fantastiske lærere som har bestemt, det kommer fra det høyere hold. Lærerne blir fratatt muligheten til å bruke sine fantastiske evner… ja så sitter vi der da som foreldre… og aner ikke helt hva vi skal gjøre.

Dersom barnet ditt ikke synes at ting er så enkelt kan du ta utgangspunkt i personligheten deres. Er de fysiske og trenger bevegelse, kreative og liker å lage ting? Kanskje musikk er tingen.

Det kan for noen være best å øve gangetabellen mens man spretter en tennisball mot veggen. Kanskje den kreative har behov for å tegne/skrive for å «huske med hånden». Mulig den musikalske lærer den samme gangetabellen best ved å sette den til en melodi?

Det er helt lov å tenke kreativt når det gjelder læring. Det hjelper ikke alltid å bare lese ting om og om igjen….