Jeg skriver bøker, blogger og emailer om bokstaver og bokstavlek. Jeg tegner bokstavkarakterer og lager strikkeoppskrifter,  kommer med tips om hvordan du kan lese for barn som ikke sitter stille. Jeg lager bokstavleker hele familien kan delta i. Allikevel er IKKE målet mitt at barna skal LÆRE bokstaver, å lese, skrive telle eller regne. Har det rabla for henne, sier du kanskje?

Nei, det har ikke det, kan jeg fortelle deg. Det er faktisk slik at det ikke er det som er målet mitt.

Bingo2

 

 

 

Målet og drømmen min er å vekke barns nysgjerrighet, og vitebegjær. At de skal oppleve hvor enkelt og morsomt det kan være å ta til seg kunnskap, hvor flinke de er til å finne ut av ting. Målet er at de skal ønske å finne ut av mer, at de skal ønske å bli kjent med bokstaver og tall og mest av alt, at de skal føle mestring! Den herlige, varme bølgende energien når du mestrer noe nytt!

Jeg ønsker å gi deg, den voksne, verktøy og metoder for å gjøre det gøy for barnet, og deg selv. At dere sammen skal kunne finne på masse gøy, som både du og barnet har lyst til å gjøre om og om igjen. At dere sammen skal finne ut av hva dere liker, at dere sammen kan undres over og utforske bokstavenes og tallenes magiske univers. At dere sammen skal ønske å finne ut av mer.

Og om jeg klarer det, så er jeg helt sikker på, at barnets nysgjerrighet og vitebegjær er vekket. Og vet du som jeg, er det ingenting i hele verden som kan stoppe et barn som virkelig vil finne ut av noe. Enten det er å lære seg å gå, eller å finne ut hvordan de skal få en sjokoladebit til.

-Derfor er målet mitt IKKE å lære barna noe som helst, men å skape noe morsomt de bare elsker å leke med, og som gjør at de vil vite mer.

Lik gjerne om du er enig.

Klem,
:) Anne-Lise

Blogglistenhits