Hei :)

Velkommen hit!

Jeg lover (kors på halsen)å sette fantasien i sving hos store å små, med en leken innføring i bokstavene og tallenes magiske verden.

Alfabetika er stedet der alfabetikaer (bokstaver) og numbriaer (tall) leker side om side med voksne og barn og gjør læring til en morsom lek. Det er i alle fall slik det er i mitt hode.

Etter at jeg selv hadde problemer med å lære å lese og skrive på barneskolen, er det mitt største ønske at ingen barn skal oppleve det samme. Selv ble jeg «reddet» av en kreativ lærer og Donald blader. Det gjorde at lesing gikk fra å være noe jeg hatet til å bli en av de største gledene jeg har. Løsningen lå i å gjøre det morsomt å lese og skrive.

Da niesen min fylte ett år, ble denne lille tanken tatt et steg videre, jeg ville gjøre det gøy for henne å lære navnet sitt, så jeg tegnet bokstavene hennes med morsomme karakterer med øyne, munn og ben. Slik ble de første alfabetikaene til.

Inni meg kjente jeg at jeg var på sporet av noe, at dette kanskje kunne bli noe mer. Det var da gründerdrømmen ble født.

Jeg fortsatte å tegne og skrive. Min lille svarte tegnebok og trofaste firefargete Bic penn var med meg over alt. Jeg tegnet på metroen på vei til og fra jobb, i lunjpausen og på kvelden. Drømmen om glade bokstavlekende barn ble mer og mer virkelig.

Jeg elsker å gjøre research og lese. Og fra det jeg har lært og erfart, skjer læring, eller det at vi husker ting på mange måter, alt avhengig av person. Derfor utvikler jeg mange forskjellige typer bokstavlek som du kan lese om på bloggen min, prøve på aktivitetssiden eller kjøpe i Alfabetikabutikken. Det som er viktig er at det er moro, og at barna føler mestring og blir nysgjerrige. Noen har fotografisk hukommelse, mens andre er mer fysiske av seg. De som er som meg lærer gjerne best om de får bruke begge hjernehalvdeler feks ved å tegne. Det som er sikkert er at jo større del av hjernen vi benytter, jo lettere er det å huske noe, og når ting er lett da føler vi mestring, og mestring det er GØY! Så velkommen til Alfabetika, jeg håper du liker deg her!

Klem,
:) Anne-Lise

MINE GODE HJELPERE

Tusen takk til alle som er med på å spre det glade budskap, det setter jeg kjempepris på. I tillegg er det noen som hjelper meg enda litt ekstra, disse fire er jeg så glad for å ha på teamet mitt!

Faren Min

Han heter Petter og tar seg av det meste av store pakker og alt som har med postgang å gjøre. Han er veldig praktisk og fikser det meste, som det å bygge kjempestore rammer.

Moren Min

Hun heter Mette, er lagersjef og kontaktperson. Får du levering på døren, er det ofte hun som kommer inn. Som redaktøren min sier: Når Mamma Borgen kommer, da er det kos!

Lillemann

Lillemann er sønnen min, en ivrig produkttester og kvalitetskontrollør. Han elsker å rive, brekke, knekke, rase og kaste. Samt at han er klemmesjef, for alle får 17 klemmer om dagen. Minst!

Jakko

Alle karakterene i Alfabetika er innsprirert av ham. Selvom han ikke er her lenger, så tenker jeg alltid: Hva viss Jakko var en … Da kommer karakteren magisk frem. Min lille hund, jeg elsker deg!