Hei, Anne-Lise her :)

Mamma, gründer, forfatter, designer og illustratør -bosatt i Paris.

Som førsteklassing hadde jeg problemer med å lære å lese -men ble reddet av en lærer som anbefalte at jeg leste Donald. Litt uortodoks, men det funket, jeg syntes det var moro, og følte mestring, og ble raskt til en god leser.

Jeg elsker å gjøre research og lese, og fra det jeg har lært og erfart skjer læring, eller det at vi husker ting på mange måter, alt avhengig av person. Derfor utvikler jeg mange forskjellige typer bokstavlek som du kan lese om på bloggen min. Det som er viktig er at det er moro, og at barna føler mestring og blir nysgjerrige. Noen har fotografisk hukommelse, mens andre  er mer fysiske av seg, de som er som meg lærer gjerne best om de får bruke begge hjernehalvdeler feks ved å tegne. -Det som er sikkert er at jo større del av hjernen vi benytter jo lettere er det å huske noe, og når ting er lett da føler vi mestring,og mestring det er gøy!

lk;zldka;slkda;l

Da niesen min fylte et år, fant jeg ikke noen gave som passet kravene mine: Lærerikt, bra design og personlig. -Og slik begynte det, jeg laget bokstavene i navnet hennes som Alfabetika karakterer -og klarte ikke slutte :)

Karakterene sniker seg ut av hodet mitt og ned på papiret via en firefarget Bic penn. Alle sammen er inspirert av den lille hunden min Jakko, med den store personligheten, som jeg adopterte da jeg bodde i Los Angeles. Tegningene blir gjerne til på metroen i Paris, der jeg bor sammen mannen og Lillemann  i en gammel butikk vi har pusset opp.Gjennom meg forteller de morsome og rare karakterene historiene sine, og inviterer til lek og samspill mellom bokstaver, barn og tall.

lk;zldka;slkda;l

LANDET ALFABETIKA, ET LITT MAGISK STED:

lk;lk;lk

Langt ute i det store Kunnskapshavet et sted, ligger det en øy. Den er ikke så stor, men veldig innholdsrik. Der er det fjell og daler, sletter, enger, byer, landsbyer, klipper og strender, tog, biler, båter og fly. Alt det hjertet kan ønske seg. De som bor der er søte, rare og snille. De elsker å leke med mennesker som deg og meg. De er alle bokstaver, store og små, som lever side om side med tallene.

 De liker å rime, kle seg ut, kjøre tog, gå på skattejakt og mye annet gøy. De finner på nye leker hver dag, for på Alfabetika – er det viktigst å ha det moro. Akkurat som du og jeg er bokstavene og tallene veldig forskjellige. Hver og en har sine hobbyer og interesser. De er små personligheter; noen samler på ting og andre er flinke i sport, enkelte er veldig glad i musikk. Bokstavene elsker å samarbeide og når de gjør det skjer det noe magisk! De blir til ord, og det er noe av det festligste de vet.

MINE GODE HJELPERE:

Faren Min

Han heter Petter og tar seg av det meste av store pakker og alt som har med postgang å gjøre. Han er veldig praktisk og fikser det meste, som å bygge kjempestore rammer.

Moren Min

Hun heter Mette, er lagersjef og kontaktperson. Får du levering på døren er det ofte hun som kommer inn. -Som forlaget mitt sier: Når Mamma Borgen kommer da er det kos!

Lillemann

Lillemann er sønnen min, en ivrig produkttester og kvalitetskontrollør. Han elsker å rive, brekke, knekke, rase og kaste. Samt at han er klemmesjef, alle får 17 klemmer om dagen, minst.

Hunden Jakko

Alle karakterene i Alfabetika er innsprirert av ham. Selvom han ikke er her lenger, så tenker jeg alltid: Hva viss Jakko var en … Så kommer karakteren magisk frem. Min lille hund, jeg elsker deg!