ABC BINGO:

 

Dette trenger du:

-Printer

-Blyanter/Penn

-Mine Første ABC Kort

 

Du printer bingobrettene og reglene ved å laste ned filen her.

 

Bingo Tips

Å lære seg å spille ABC- bingo er veldig lett. Du har kanskje spilt bingo før. Da kan sannsynligvis reglene allerede.  Men for deg som aldri har spilt bingo, starter vi med en bingotips og gjennomgang av hvordan spillet fungerer. Reglene som beskrives her er generelle, men kan du disse, så klarer du deg lenge.

 

Bingobrettet

ABC-Bingo spilles på et bingobrett!

Et bingobrett består av 4x6 bokstavrekker. I hver rute er det en bokstav, bokstaven kan være en, flere eller ingen ganger på brettet. På denne siden kan du printe ut åtte forskjellige brett. Ønsker dere å gjøre spillet vanskeligere kan hver spiller bruke fler enn et brett.

Forberedelser og spillets start

Print brett, kryss av bokstaver!

Hver spiller har et eller flere brett før spillet starter. Om bokstaven som ropes opp er på ditt brett, skal du sette et kryss over den.

En person er bingovert og ikke spiller. Han eller hun har alle bokstavkortene (ikke idékortet) oppi ytterboksen, og trekker ett og ett bokstavkort ut av boksen, og roper opp bokstaven. -Jeg råder dere til å sette en fast tid for hvor lenge det går før neste bokstav leses opp. -Bruk gjerne stoppeklokke. Bingoverten fortsetter å rope opp bokstaver til noen får bingo.

Når får man bingo?

Fire kryss på rad gir bingo!

Når en spiller har fått fire kryss på rad, enten vannrett, lodrett eller diagonalt, har han eller hun fått bingo og vunnet omgangen. Har man bingo, skriker man BINGO så høyt at alle hører det, og bingoverten kontrollerer brettet for å konstatere at dette er riktig.

Hvorfor er ABC-Bingo bra?

Målet med denne bingoen er bokstavgjenkjennelse. Det er moro, skaper fellesskap og glede, men er også en flott måte å gjenkjenne bokstavene på, både for spillere og bingoverten.