Nei… det betyr ikke at jeg angrer på at jeg ble mamma, men innimellom skulle jeg helt klart gitt (nestet) alt for: å sove leeeenge, bli i sengen enda lengre, tusle ned på kjøkkenet og lese avis drikke kaffe i fullstendig stillhet. Tatt en kopp kaffe til, og om det regner kanskje til og med krølle meg opp på sofaen med en kopp te og en god bok, og bare bli der den dagen…

I stedet er det full rulle, lego som helles utover gulvet i bøttesvis, tegnefilmer i bakgunnen, sofaer som hoppes i og melkeglass som farer i gulvet. Ja, jeg er en meget morgengretten person.

Løsningen her har blitt en slags mellomting, det er i alle fall roligere, mindre bråkete og faktisk veldig koselig. Mannen og poden lager små amerikanske 3 minutters pannekaker til frokost. De tar ca 12 min å lage inkludert steketid.  Trikset er at de lages i blenderen. Denne oppskriften inneholder ikke hvete, sukker eller melk (men du kan godt ha det i om du vil)

Så velger vi ut en haug med bøker som vi tar med oss inn i dobbeltsengen sammen med pannekakene. På grunn av bananen i oppskriften er de nemlig både søte og smakfulle. De er myke og gode så det blir ikke smuler i sengen, og man trenger ikke syltetøy eller annet på, de smaker godt som de er. Dermed er de den ideelle frokost-på sengen-maten.

Her er oppskriften:

til 5 personer.

2 bananer

2 egg
9, 5 dl havregryn
2 ss honning
7 dl melk eller mandelmelk (soya funker ikke)
1/2 ts salt
1 ss anel
1/2 ss vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
Kjør alt sammen i blenderen til røren er myk. Stek dem som små, tykke amerikanske pannekaker. Vil du pimpe pannekakene mer og lage bokstaver av dem kan du se hvordan du gjør det her.

Denne lille stunden her gjør at vi voksne slipper kaos, og alle tre får en rolig start, og Lillemann elsker at det bare er oss, ingen mobiler, aviser eller gretne tryner :)

Har du tips til rolige morgener?

Del kjempegjerne under her!

Klem,

:) Anne-Lise

Blogglisten hits