Telling, tradisjon og bevegelse. Et telletriks du kan gjøre for å lære barnet ditt å telle.Barn elsker rutine og forutsigbarhet, det gir trygghet. Tradisjoner, uansett hvor store eller små, er derfor supre for barn også når det gjelder å lære nye ting.

 

Vår lille tradisjon er å telle trappetrinn. Hver gang vi kommer til en trapp teller vi. Dette har vi gjort helt siden sønnen min begynte å gå i trapper, vel det vil si gå er et sterkt ord, krabbe får man heller si. Hver eneste gang har vi tellet, etterhvert begynte han å telle med. Vi startet med å telle til fem om og om igjen, så til ti, og så videre. Innimellom ser jeg spesielt gamle damer trekke på smilebåndet når de ser oss telle oss opp eller ned en trapp.

Nå går det helt av seg selv, hver gang han er i en trapp teller han, og spør etter hva som er neste tall dersom det er mange trinn.

Trikset er å telle noe som dere ser eller gjør relativt ofte og å kombinere dette med bevegelse. Da får dere repetisjon og stimulerer hjernen med bevegelse slik at det er enkelt og gøy å huske.

Supert om du har lyst til å dele hva dere teller i kommentarfeltet nedenfor <3

 

Stor klem,

:) Anne-Lise

 

 

Blogglisten hits