Uke 38 er norges nasjonale brannvernuke.

Den arrangeres av Norsk Brannvernsforening hver høst for da går vi inn i en årstid da antall bolibranner øker kraftig. Temaet brann kan være skremmende, så det er viktig at barna føler seg trygge. Noe av den tryggheten kan skapes ved å gi kunnskap og la dem føle mestring ved at de vet hva de skal gjøre.

 

HER ER NOEN IDEER TIL HVA DERE KAN GJØRE:

 

1. Lær hvordan dere skal ringe brannstasjonen

-Lær nummeret for eksempel ved bruk av nødnummersangen. Forklar at det altid er noen som tar telefonen der, natt og dag.
-Lær hva dere skal si: Hvem som ringer, hvor du ringer fra, hva som er skjedd/skjer.
-Lek at dere ringer (husk at om dere bare har mobiltelefoner er det viktig at de vet at de kan ringe uten å låse opp koden- forklar dem hvordan)

-Dersom dere har alarm hjemme som er tilkoblet et vaktselskap er det også en god ide å lære barna hvordan de skal utløse den

2. Øv på hva dere skal gjøre i tilfelle brann, hvor skal dere gå, hvor skal dere samles?

 

3. Ha brannøvelse her er tips fra de som arrangerer brannvernuka:

-Tips til barnehager  HER
-Tips til å gjennomføre brannøvelse hjemme

4. Bli trygge på brannmenn

-Barnehager kan få besøk med brannbil fra den lokale brannstasjonen ved å ringe dem og avtale
-Lørdag 19/9-2015 er det åpen dag på brannstasjonene i Norge, det er ikke alle brannstasjoner som er åpne for besøk, men du kan finne den som er nærmest deg HER

5. Gjennomfør brannøvelse med dukker.

Lek er en super måte å fordøye det dere har gått igjennom og lar barna fordøye det dere har snakket om på sin måte. Bruk for eksempel dukkehus, dukker og lekebrannbiler.

6. Se på Brannmann Sam
7. Tenn bål og slukk det igjen.
HUSK! Det  er ikke lov å tenne bål før 15. september. Det må ikke være for tørt ute, hold god avstand fra flammene. -Det aller tryggeste er å gjøre det i en grill eller lignende.

 

8. En av de største grunnene til at den sesongen vi går inn i nå er den med mest branner er stearinlys. Det er viktig å snakke med barna om dette.

-Snakk om bruk av fyrstikker

-Snakk om plassering av lys.

Sist men ikke minst, at det er viktig å blåse ut lys. Minn barna på at den som forlater et rom sist er ansvarlig for at alle lys er blåst ut.

 

Håper du liker disse tipsene!

Har du noe å legge til blir jeg veldig glad om du kommenterer nedenfor :)

Klem,

:) Anne-Lise

PS. Del gjerne denne med venner og kjente.

 

 

Blogglisten hits